header img

Athens Craft Beer Festival

Τι και πως

Είσοδος και κόστος

Το τι & πως του Athens Craft Beer Festival είναι απλό:
Με την είσοδό του (3€/ημέρα ή 7€ και τις τρεις ημέρες) ο επισκέπτης παίρνει το ειδικό βραχιολάκι εισόδου και το γυάλινο αναμνηστικό ποτήρι της εκδήλωσης με το λογότυπο του Athens Craft Beer Festival.
Με το ποτήρι αυτό (τύπου half pint/375ml), διαγραμμισμένο στα 50ml (ποσότητα δοκιμής), μπορεί να δοκιμάσει όλες τις μπίρες του φεστιβάλ στην ίδια τιμή, δηλαδή 1€.
Μπορεί όμως και να γεμίζει το ποτήρι του με όσες μπίρες θέλει να απολαύσει σε μεγαλύτερη ποσότητα (οι περισσότερες προς 4-6€).

Η συναλλαγή για την αγορά τους δεν γίνεται με χρήματα αλλά με μάρκες, από τα ταμεία του φεστιβάλ (1€/μάρκα).

Οι περισσότερες μικροζυθοποιίες θα ανανεώνουν κάθε μέρα την προσφορά τους, καμιά φορά ακόμα και μέσα στην ημέρα, δηλαδή όποιος μπορέσει να δοκιμάσει όλες τις μπίρες του φεστιβάλ του αξίζει βραβείο!

Πως θα περάσουμε;

Πώς θα περάσει τις πολλές ώρες που αξίζει να βρεθεί ο επισκέπτης στο Athens Craft Beer Festival;

-- Τρώγοντας εξαιρετικά, χάρη σε μερικά από τα καλύτερα street food της Αθήνας και τα καλαίσθητα food truck τους. Στο χέρι ή στους άφθονους πάγκους με καθίσματα για διαλείμματα φαγητού ή καφέ η απόλαυση θα ξεχειλίζει.

-- Ακούγοντας μουσική, που θα παίζεται ζωντανά σε όλο το φεστιβάλ.

-- «Χαζεύοντας» ή και αγοράζοντας ρούχα, χειροτεχνήματα ή και φιάλες μπίρας για το σπίτι.

Με άλλα λόγια, ο επισκέπτης στο Athens Craft Beer Festival θα ζήσει ένα ξεχωριστό πακέτο, με πρωταγωνιστές τις craft μπίρες και τους παραγωγούς τους και θα περάσει καλά με παρέα, μόνος ή με παρέες που θα κάνει επί τόπου. Γιατί «φίλοι είναι οι άγνωστοι που δεν έχουμε ακόμα συναντήσει»… Πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι και φίλοι της μπίρας…

Υπεύθυνη Κατανάλωση

Τόσο οι οργανωτές όσο και οι εκθέτες του Athens Craft Beer Festival υποστηρίζουν την υπεύθυνη κατανάλωση και τη διαδικασία της γευστικής δοκιμής. Θέλουμε να περάσετε καλά μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της μπίρας, με σεβασμό ωστόσο προς το προϊόν, τον εαυτό σας και τους άλλους. Στο Athens Craft Beer Festival, δεν γίνεται ανεκτή καμία αντικοινωνική συμπεριφορά και παρακαλούμε όλους τους επισκέπτες να λάβουν υπ’ όψιν τους τα εξής:

  • Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα άτομα κάτω των 18 ετών εάν δεν συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους. Είναι πιθανό στα εκδοτήρια των εισιτηρίων να ζητηθεί επίδειξη ταυτότητας.
  • Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την είσοδο ή να αποβάλλουν από τον χώρο της έκθεσης άτομα που είναι μεθυσμένα ή επιδεικνύουν επιθετική ή απείθαρχη συμπεριφορά.
  • Απαγορεύεται η προσκόμιση αλκοολούχων ποτών ή φαγητού μέσα στον εκθεσιακό χώρο.
  • Απαγορεύεται η μεταφορά αλκοολούχων ποτών έξω από το φεστιβάλ, πλην εκείνων που διατίθενται σε κατάλληλη συσκευασία από το «Bottle Shop».
  • Απαγορεύεται οι εκθέτες να μοιράζουν ή να πωλούν δείγματα, οπότε παρακαλούμε να μην τους φέρνετε σε δύσκολη θέση ζητώντας φιάλες για το σπίτι.

Πρόσβαση

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ μικρά λεωφορεία με την ένδειξη Athens Craft Beer Festival θα κάνουν τακτικά τη διαδρομή από και προς το σταθμό του Μετρό «Κεραμεικός», στο Γκάζι (3,3 χλμ.), διευκολύνοντας την πρόσβαση στην εκδήλωση. Το Κτήριο 56 – Ελληνικός Κόσμος εξυπηρετούν τα λεωφορεία 049 (Πειραιάς – Ομόνοια) και 914 (Ομόνοια – Πειραιάς – Παλαιά Κοκκινιά), στάση Σχολή Καλών Τεχνών. Ο σταθμός του ΗΣΑΠ Καλλιθέα (1η γραμμή Μετρό) βρίσκεται σε απόσταση 1,4 χλμ. με τα πόδια και 2 χλμ. οδηγώντας. Στους γύρω δρόμους του Κτηρίου 56 υπάρχει χώρος για ελεύθερο πάρκινγκ.

Φωτογράφιση

To Athens Craft Beer Festival, συνεργάζεται με επαγγελματία φωτογράφο και είναι πιθανόν να αναρτηθούν φωτογραφίες και βίντεο επισκεπτών  στα κοινωνικά δίκτυα και αλλού.

Mε την είσοδό σας στο χώρο δίνετε το δικαίωμα στους οργανωτές να χρησιμοποιήσουν εκ των υστέρων τη φωτογραφία σας για την προβολή του φεστιβάλ σε έντυπα και άλλα ΜΜΕ.